Condiții generale de transport international

CONDITII GENERALE DE TRANSPORT INTERNATIONAL DE PERSOANE SOCIETATEA TABITA TOUR SRL 

 

RO

1.
Toţi pasagerii au obligaţia de a respecta atât Condiţiile Generale de Transport si regulamentele in vigoare Tabita Tour, cât şi prevederile aflate în vigoare privind Legea Transporturilor din România şi a celorlalte state pe care calatorii le tranziteaza pe parcursul calatoriei, referitoare la documentele de intrare/iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Transportatorul nu isi asuma raspunderea pentru cheltuieli suplimentare determinate de lipsa acestor documente, acestea reprezentand raspunderea directă şi exclusivă a călătorului. Tabita Tour isi rezerva dreptul de a verifica, fotocopia sau inregistra in orice alt fel documentele de calatorie ale pasagerilor. 

 

DOCUMENTELE PASAGERILOR: 

2.Este responsabilitatea pasagerului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport, vize, adeverinta medicala etc. Daca pe parcursul calatoriei, pasagerului i se refuza dreptul de a intra sau a tranzita o tara pentru ca nu este in posesia documentelor corecte de calatorie, toate consecintele, inclusiv toate daunele suferite de Tabita Tour, cad in responsabilitatea si vor fi suportate de catre pasager, fara ca aceasta sa poata beneficia de vreo returnare integrala sau partiala a contravalorii biletului de calatorie. 

3. Daca pasagerii sunt retinuti si debarcati la frontiera pentru orice motiv determinat de formalitatile de trecere a frontierei, si timpul de rezolvare al problemelor depaseste 30 minute, autocarul isi va continua calatoria dupa trecerea celor 30 minute. In cazul in care pasagerii sunt retinuti de catre autoritati, transportatorul nu este responsabil pentru bagajele acestora, abandonate in mijlocul de transport. In cazul in care pasagerii detin documente de calatorie falsificate, caz in care poate fi pasibil de amenzi transportatorul, reprezentantii societatii, sau personalul angajat al acesteia, Tabita Tour, isi rezerva dreptul de a recupera de la persoana vinovata, suma aferenta amenzii si toate daunele cauzate. 

4. Copiii sub 14 ani trebuie sa calatoreasca insotiti de un adult. Copii sunt acceptati la bordul autocarelor numai supravegheati de catre adulti sau in cazul in care detin un act notarial care dovedeste acceptul parintelui sau tutorelui pentru efectuarea calatoriei si numai daca tara de destinatie si/sau tara tranzitata in timpul calatoriei permit acest lucru. 

 

IMBARCARE/DEBARCARE SI TRANSPORT :

5. Este obligatorie prezenţa călătorilor cu 30 min. înainte de plecare în scopul verificării actelor şi a îmbarcării. Întârzierea călătorilor la plecare nu va influenţa orarul deja stabilit. În cazul neprezentării călătorului la îmbarcare, locul său va trece în gestiunea personală a transportatorului, iar biletul va fi considerat pierdut, clientul neavand dreptul la restituire. 

6. Orele indicate pe biletele de călătorie, tichete de rezervare, pliante sau alte materiale promoţionale nu sunt garantate şi nu fac parte din contractul de transport. Orarele pot suferi modificări fără preaviz. 

7. Pasagerii vor fi informati corect si la timp inainte si in timpul calatoriei cu privire la modificarile survenite in orar, timpul estimat de sosire la punctele de legatura, astfel incat pasagerii vor avea la dispozitie mai mult timp pentru a-si adapta calatoria noilor circumstante. 

8. In cazul opririlor regulate de pe traseu, pasagerii sunt obligati sa se intoarca la autocar in timpul anuntat inainte de oprire. In caz contrar, autocarul va pleca din statie fara pasagerii care nu s-au prezentat, Tabita Tour neasumandu-si nicio responsabilitate pentru consecintele acestui fapt. 

9. Trecerile prin vămi condiţioneaza/pot influenţa orele de sosire, transportatorul nerăspunzând pentru eventualele întârzieri la sosire. De asemenea, întârzierile pot fi cauzate şi de diferiţi factori externi şi independenţi de voinţa transportatorului, cum ar fi: conditii meteorologice nefavorabile, drumuri în lucru, şosele supra aglomerate, accidente, etc. pentru care transportatorul nu îşi asumă responsabilitatea.Tabita Tour nu isi asuma nicio responsabilitate pentru intarzierile curselor si/sau pentru pierderile suferite de catre calator, ca urmare a acestor intarzieri. Orele de sosire fiind conditionate de timpul de asteptare din granite si de pe sosele. 

10. Tabita Tour are dreptul, oricand, sa anuleze o cursa in cazul amenintarii sau existentei unui razboi, conflict armat, atac terorist, blocada, greva, conditii meteorologice nefavorabile, miscari sociale, probleme tehnice ale autocarului sau alte circumstante ce ar putea fi un impediment pentru efectuarea calatoriei, Tabita Tour, va gasi solutia cea mai buna de remediere a situatiei sau o alternativa pentru transport, in masura in care acest lucru este posibil si la costuri rezonabile, valoarea despagubirii acordate pasagerilor nu va depasi insa contravaloarea biletului de calatorie.

11. Tabita Tour se obliga ca in situatia in care vehiculele cu care transporta calatorii sunt imobilizate pe traseu, sa asigure remedierea problemei in cel mai scurt timp sau sa asigure preluarea calatorilor transportati de catre un alt autocar in vederea continuarii cursei. 

 

TRANSPORTUL PERSOANELOR CU HANDICAP: 

12. In conformitate cu dispozitiile Regulamentului European 181/2011 transportatorul declara ca autocarele de transport folosite in desfasurarea activitatii sale nu sunt proiectate astfel incat sa asigure transportarea in deplina siguranta a persoanelor cu handicap si persoanelor cu mobilitate scazuta.

 

BILETUL DE CALATORIE SI REZERVAREA: 

13. Biletele de călătorie sunt nominale, acestea neputând fi transmise altei persoane şi trebuie să fie prezentate la cererea atât a autorităţilor, cât şi a personalului firmei. Biletele de călătorie reprezintă dovada încheierii contractului de transport între călătorul al cărui nume este trecut pe bilet şi transportator. Biletele neştampilate si nesemnate nu sunt valabile. 

14. Tariful biletelor de călătorie nu include asigurarea medicală, iar informaţii complete privind tarifele, ofertele, reducerile şi facilităţile acordate de către transportator se pot obţine în oricare din agenţiile societăţii sau de la agenţiile partenere Tabita Tour. Nu va fi posibilă înlocuirea biletelor de călătorie pierdute, distruse sau furate si nu se vor emite duplicate, iar în acest caz calatorul nu poate fi despăgubit. 

15. La biletele cu tarif promoţional nu se acordă reduceri şi nu se fac restituiri, cu excepţia cazurilor în care se renunţă integral la călătoria Dus/Întors. 

16. Transportatorul isi rezerva dreptul de a modifica tarifele sau orarele de circulatie cu anuntarea prealabila a pasagerilor. 

17. Toate rezervările sunt obligatorii, iar pentru ca acestea să fie valabile trebuie să se efectueze cu cel puţin 7 zile înainte pentru biletele Dus şi cu 15 zile înainte de data plecării pentru segmentul de întoarcere, în cazul biletelor Dus/Întors sau a biletelor care au dată fixă de întoarcere. 

18. Valabilitatea unei rezervari este de 24 de ore , timp in care pasagerul trebuie sa asigure plata serviciului de transport, la expirarea acestui termen, rezervarea va fi anulata automat. Transportatorul îşi rezervă dreptul de a vinde locurile neconfirmate, nu garantează existenţa locurilor libere la data dorită de pasageri şi nu se face responsabil pentru daunele suferite de pasageri, rezultate în urma neefectuării călătoriei la data dorită de aceştia. 

 

ANULAREA, REPROGRAMAREA SAU RESTITUIREA

19.ANULARE:

Biletul de calatorie poate fi anulat numai in aceeasi zi cu data emiterii, in cazul in care este emis gresit, dar trebuie inlocuit cu biletul corect. Dupa acest termen,anularea nu mai este posibila, biletul este supus regulamentului de RESTITUIRE. 

20.REPROGRAMARE:

Reprogramarea calatoriei,anuntata cu mai mult de 48 h inainte de data calatoriei se taxeaza de 5 euro - taxa de rezervare . Reprogramarea calatoriei anuntata cu mai mult de 24 h si mai putin de 48 h inainte de data plecarii taxa 20 % din valoarea biletului. Reprogramarea calatoriei anuntata cu mai mult de 12 h si mai putin de 24 h inainte de ora plecarii taxa 50 % din valoarea biletului. Reprogramarea calatoriei anuntata cu mai putin de 12 h inainte de ora plecarii si dupa plecarea autocarului nu se fac reprogramari. 

21.RESTITUIRE:

Renuntarea integrala la biletul de calatorie,anuntata cu mai mult de 48h inainte de data plecarii penalizare de 20 % din valoarea biletului. Renuntarea integrala la biletul de calatorie,anuntata cu mai putin de 48h si mai mult de 24 h inainte de data plecarii penalizare de 50 % din valoarea biletului. Restituirea partiala a biletului pentru tronson neefectuat- data de retur deschisa,doar in perioada de valabilitate a biletului si cu 7 zile inainte de data plecarii penalizare de 30 % din suma ramasa , dupa ce din valoarea intreaga a biletului s-a scazut valoarea biletului dus deja efectuat / posibila doar in perioada de valabilitate a biletului in intervalul de 6 luni. Restituirea partiala a biletului pentru tronson neefectuat- data de retur inchisa,doar in perioada de valabilitate a biletului penalizare de 20 % din suma ramasa , dupa ce din valoarea intreaga a biletului s-a scazut valoarea biletului dus deja efectuat. Restituirea partiala a biletului pentru tronson neefectuat- data de retur deschisa,doar in perioada de valabilitate a biletului si cu mai putin de 7 zile inainte de data plecarii nu se fac restituiri. Restituirea integrala a biletului de calatorie cu mai putin de 24 h inainte de data plecarii si dupa plecarea autocarului nu se fac restituiri . 

22. OBSERVATII: 

Taxa de rezervare nu este restituibila .

Toate reprogramarile,restituirile,prelungirile ce se efectueaza nu se calculeaza fara taxa de rezervare. Taxa de rezervare,de 5 euro, se incaseaza pentru toate tipurile de bilete,inclusiv pentru biletele gratuite si cele de reprogramare. 

La biletele PROMO nu se efectueaza reduceri, restituiri, reprogramari, cu exceptia cazurilor in care se renunta integral la calatoria dus-intors cu mai mult de 48 h inainte de calatoria dus. Orice restituire, reprogramare,etc se acorda doar titularului de bilet si conform conditiilor de transport , pe baza unei cereri completate la agentia de unde s-a achizitionat biletul. Raspunsul la solicitari se primeste in maxim 30 de zile. Nu se acorda restituiri pt biletele furate, distruse, deteriorate , pierdute. Toate prevederile prezentului regulament sunt posibile si in functie de disponibilitatea locurilor . 

 

SESIZARILE: 

23. Plangerile se pot adresa in termen de trei luni de la data prestarii serviciului regulat sau de la data la care ar fi trebuit sa aiba loc prestarea serviciului. In termen de o luna de la data primirii plangerii transportatorul ii notifica pasagerului daca plangerea sa este considerata intemeiata, respinsa sau este inca analizata. 

 

LA BORDUL AUTOCARULUI: 

24. Este interzisa folosirea aparatelor personale de radio, mini TV, video sau a instrumentelor muzicale in autocar. Utilizarea unui CD player sau a altor mijoace cu aceleasi functii, este permisa numai in conditiile in care volumul sunetului nu deranjeaza ceilalti pasageri. 

25. Este intrezis pasagerilor: deteriorarea sau murdarirea autocarului, fumatul, consumarea bauturilor alcoolice, imbarcare fara a avea o igiena corporala corespunzatoare ,imbarcarea in cazul in care este intr-o stare care indica o boala contagioasa, are un comportament necivilizat, sau are un comportament care duce la obstructionarea in orice fel a conducatorului auto sau a celorlalte persoane din echipaj in indeplinirea in bune conditii a atributiiilor specifice, sau cauzeaza neplaceri sau discomfort calatorilor din autocar sau altor participanti la trafic. In cazul in care incalca legile pe teritoriul Romaniei sau al celorlalte state prin care calatoreste, transportatorul, poate interzice pasagerului efectuarea sau continuarea calatoriei,la cererea majoritatii calatorilor, fara ca acesta sa aiba dreptul la o despagubire sau rambursare ulterioara a contravalorii biletului achitat. 

26. Din motive de siguranta a integritatii corporale, este interzis pasagerilor sa calatoreasca in picioare sau sa se deplaseze in interiorul autocarului atata timp cat acesta se afla in miscare. 

 

BAGAJUL

27. Călătorii au obligaţia de a solicita etichetarea bagajelor de cala la imbarcare si sa pastreze tichetul pana in momentul debarcarii. Dezlipirea tichetelor de pe bagaj este strict interzisa. In timpul pauzelor care se efectueaza pe traseu, supravegherea bagajului de cala revine titularului. 

28. Pasagerul este obligat să se informeze şi să respecte legislaţia în vigoare cu privire la greutatea şi conţinutul bagajelor, inclusiv răspunderea vamală, pentru care transportatorul nu-şi asumă nici o responsabilitate. In costul biletului este inclus transportul unui anumit numar de kg de bagaj. Cuantumul acestor kg. este specificat pentru fiecare destinatie in parte, fiind afisata in orice agentie Tabita Tour. Orice depasire a greutatii maxime incluse in pretul biletului se taxeaza suplimentar la imbarcare conform tarifelor existente la data imbarcarii. Transportul bagajelor care depasesc cantitatea maxima admisa nu este garantat decat in limita spatiului disponibil din autocar si la tarifele in vigoare pe kg.

 Neplata taxei suplimentare da dreptul transportatorului de a nu permite imbarcarea pasagerului sau permite retinerea totala a bunurilor incredintate spre a fi transportate pana la plata integrala a sumei datorate. 

29. Este strict interzis, transportul in bagaje de: droguri, substante explozive sau toxice, arme, munitie, tuburi de oxigen sau gaz, butelii sau orice alte substante caustice periculoase, a operelor de arta de patrimoniu fara autorizatiile necesare, precum si alte obiecte si substante prin care se incalca legile in vigoare pe teritoriul Romaniei sau a altor state. 

30. Reclamaţiile privind deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor se depun imediat după sosire la responsabilul de autocar şi vor fi confirmate în scris în maxim 48 de ore de la sosire. Reclamaţiile ulterioare nu se vor lua în considerare. 

31. Responsabilitatea pentru furtul, pierderea sau deterioarea bagajelor transportate in cala de bagaje, altele decat bagajele de mana, revine Tabita Tour, numai in cazul in care acestea se produc din neglijenta intentionata a echipajului autocarului, care va trebui dovedita de reclamant. Despagubirea in astfel de cazuri este in limita a 50 EUR. Daca calatorul considera ca bagajul are o valoare mai mare de 50 de euro va face mentiuni exprese la imbarcare si isi va face asigurare pentru bagaj. 

32. Nu se acorda despăgubiri pentru bagajele de mână deteriorate sau pierdute (doar în cazul în care vinovaţia transportatorului se poate dovedi), in cazul pierderii sau deteriorarii de bunuri si obiecte de valoare cum ar fi: bani, bijuterii, obiecte de arta, camerele foto, video, computere, etc, aflate in bagajele pasagerilor. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii se recomandă deţinerea unei asigurări pentru bagaje.

33. Transportul animalelor este permis numai in cala autocarului, in custi speciale, tariful fiind de 80 euro/cusca/animal. Animalul trebuie sa posede pasaport, sa fie cipat si vaccinat la zi.

34. Prezentele conditii generale de transportator sunt valabile la data emiterii biletului de calatorie.

35. Prin achizitionarea biletului, calatorii, declara ca au luat cunostinta de toate aceste conditii si sunt de acord cu respectarea acestora. 

 

STIMAŢI PASAGERI!

 

TABITA TOUR VĂ RECOMANDĂ SĂ NU INTRAŢI ÎN CONTACT CU PERSOANE NEAUTORIZATE PENTRU A EVITA POSIBILE JAFURI SAU ALTE PREJUDICII FIZICE SAU MORALE. CONTACTAŢI, AGENŢII NOȘTRI PENTRU A VERIFICA TOATE INFORMAŢIILE ÎNAINTE DE ÎMBARCARE!

--


CONDICIONES GENERALES DE TRANSPORTE INTERNACIONAL DE PERSONAS POR CARRETERA LA SOCIDEDAD TABITA TOUR SRL 

 


ES

1. Todos los pasajeros tienen la obligación de respetar tanto las Condiciones Generales de Transporte y los reglamentos vigentes de Tabita Tour, como las disposiciones en vigor con respecto a la Ley de los Transportes de Rumania y de los otros estados que los pasajeros transitan durante su viaje, con respecto a los documentos de entrada/salida, las disposiciones de las aduanas, financieroadministrativas, con respecto a la persona o a sus equipajes. El transportador no asume su responsabilidad para los gastos suplementares determinados por la falta de estos documentos, ellos representando la responsabilidad directa y exclusiva del viajero. Tabita Tour reserva su derecho de verificar, copiar o registrar cualquier tipo de documento de viaje de los pasajeros.

LOS DOCUMENTOS DE LOS PASAJEROS:

2. El pasajero tiene la responsabilidad de asegurarse de que detiene todos los documentos de viaje necesarios para la entrada, el transito o el estacionamiento en el territorio de un país extranjero como sería el pasaporte, las visas, el certificado médico etc. Si durante el viaje, al pasajero se le niega el derecho de entrar o de transitar un país porque no se encuentra en la posesión de los documentos correctos de viaje, todas las consecuencias, incluso todos los daños sufridos por Tabita Tour, constituyen la responsabilidad del pasajero y serán soportados por él, sin que éste pueda beneficiar de alguna suma de dinero integral o parcial del contravalor del billete de viaje.

3. Si los pasajeros son retenidos o desembarcados en la frontera por cualquier motivo determinado por las formalidades al cruzar de la frontera, y si el tiempo de espera para resolver los problemas supera 30 minutos, el autocar continuará el viaje después de los 30 minutos. En el caso en el que los pasajeros serán retenidos por las autoridades, el transportador no será responsable para sus equipajes, abandonados en el medio de transporte. En el caso en el que los pasajeros tienen documentos de viaje falsificados, caso en el que el transportador puede recibir multas, o los representantes de la sociedad, o su personal contratado, Tabita Tour reserva su derecho de recuperar de la persona culpable, la suma aferente a la multa y todos los daños causados. 

4. Los niños bajo 14 años tienen que viajar acompañados por un adulto. Los niños son aceptados al borde de los autocares solamente vigilados por adultos o en el caso en que detienen una acta notarial que prueba el acepto del padre o del tutor para efectuar el viaje y solo si el país de destino y/ el país transitado durante el viaje permiten esta cosa. 

 

EMBARQUE/DESEMBARQUE Y TRANSPORTE:

5. Es obligatoria la presencia de los viajeros con 30 minutos antes de la salida para verificar los documentos y el embarque. El retraso de los viajeros en la salida no influenciará el horario ya establecido. Si el pasajero no se presenta al embarque, su asiento entra en la gestión personal del transportador, y el billete se considerará perdido, y el cliente no tendrá el derecho a la restitución. 

6. Las horas indicadas en el billete de viaje, los tiquetes de reservación, los folletos o en otros materiales promocionales no son garantizados y no constituyen el contrato de transporte. Los horarios pueden sufrir modificaciones sin preaviso. 

7. Los pasajeros serán informados correctamente y a tiempo y durante el viaje con respecto a las modificaciones que sucedan en el horario, el tiempo estimado para la llegada a los puntos de conexión, de forma que los pasajeros tengan a su disposición más tiempo para adaptar su viaje a las nuevas circunstancias. 

8. En el caso de los estacionamientos regulados durante la ruta, los pasajeros serán obligados de volver al autocar en el tiempo anunciado antes de la parada. En caso contrario, el autocar dejará la estación sin los pasajeros que no se presentarán, y Tabita Tour no asumirá ninguna responsabilidad para las consecuencias de este hecho. 

9. El hecho de cruzar las fronteras puede condicionar/influenciar las horas de llegada, y el transportador no responderá para los eventuales retrasos a la llegada. También, los retrasos pueden ser causados por diversos factores externos e independientes sin la voluntad del transportador, tal y como: condiciones meteorológicas no-favorables, caminos en los que se trabaja, rutas muy aglomeradas, accidentes etc. por los que el transportador no asuma la responsabilidad. Tabita Tour no asuma ninguna responsabilidad para los retrasos de los viajes y/o para las pérdidas sufridas por el viajero como consecuencia de estos retrasos. Las horas de llegada serán condicionadas por el tiempo de espera en las aduanas y en las carreteras. 

10. Tabita Tour tiene el derecho, todo el tiempo, de cancelar un viaje en el caso de la amenaza o de la existencia de una guerra, un conflicto armado, ataque terrorista, blocaje, huelga, condiciones meteorológicas no-favorables, movimientos sociales, problemas técnicos del autocar o otras circunstancias que podrán ser un impedimento para la efectuación del viaje. Tabita Tour encontrará la mejor solución de remediación de la situación o una alternativa para el transporte, en la medida en la que esta cosa será posible y con unos gastos razonables.

11. Tabita Tour se obliga que en la situación en la que los vehículos con los que transporta los viajeros son inmovilizados en la ruta, ella asegurará la remediación del problema en el tiempo más corto o se asegurará de que los viajeros serán transportados por otro autocar para continuar el viaje. 


EL TRANSPORTE DE LAS PERSONAS CON DISCAPACIDAD: 

12. Conforme a las disposiciones del Reglamento Europeo 181/2011, el transportador declara que los autocares de transporte utilizados en el desarrollo de su actividad no son proyectados de esa manera en la que pueda asegurar el transporte en plena seguridad de las personas discapacitadas y de las personas con movilidad reducida.


EL BILLETE DE VIAJE Y LA RESERVACIóN:

13. Los billetes de viaje son nominales, ellos no pueden ser transmitidos a otras personas y tienen que ser presentadas en la solicitud de las autoridades y del personal de la empresa. Los billetes de viaje representan la prueba de la conclusión del contrato de transporte entre el viajero que tiene el nombre inscrito en el billete y el transportador. Los billetes que no tienen sello o firma no son válidos. 

14. La tarifa de los billetes de viaje no incluye el seguro médico, y las informaciones completas con respecto a las tarifas, las ofertas, las reducciones y las facilidades acordadas por el transportador pueden obtenerse de cualquier agencia de la sociedad o de las agencias que colaboran con Tabita Tour. No será posible la sustitución de los billetes de viaje perdidos, destrozados o robados y no se emitirán duplicados, y en este caso, el viajero no podrá recibir una enmienda. 

15. Para los billetes con tarifa promocional no se hacen reducciones ni restituciones, excepto los casos en los que una persona renuncia integralmente al viaje ida/vuelta. 

16. El transportador reserva sus derechos de modificar las tarifas o los horarios de circulación con el anuncio anterior de los pasajeros. 

17. Todas las reservaciones son obligatorias, y para que ellas sean válidas tienen que efectuarse con al menos 7 días antes para los billetes de ida y con 15 días antes de la fecha de salida para el segmento de vuelta, en el caso de los billetes ida/vuelta o de los billetes que tienen una fecha fija para la vuelta. 

18. La validez de una reservación es de 24 horas, tiempo en el que, el pasajero tiene que asegurar el pago del servicio de transporte, y al vencimiento de este plazo, la reservación será anulada automáticamente. El transportador reserva su derecho de vender los asientos no-confirmados, no garantiza la existencia de los asientos libres en la fecha deseada por los pasajeros y no se hace responsable para los daños sufridos por los pasajeros, resultados después de no efectuar el viaje en la fecha deseada de ellos. 


LA ANULACIóN, LA REPROGRAMACIóN O LA RESTITUCIóN:

19. CANCELACIÓN:

El boleto solo puede cancelarse el mismo día de la fecha de emisión si se emite incorrectamente pero debe reemplazarse con el boleto correcto. Después de este tiempo ya no es posible cancelar, el boleto está sujeto al REEMBOLSO. 

20. REPROGRAMACIÓN: 

Reprogramando el viaje, anunciado más de 48 horas antes de la fecha del viaje 5 euros de tarifa - tarifa de reserva. Reprogramando el viaje anunciado más de 24 horas y menos de 48 horas antes de la fecha de viaje es penalizado con 20% del boleto. Reprogramando el viaje anunciado más de 12 horas y menos de 24 horas antes de la hora de viaje es penalizado con 50% del boleto. La reprogramación del viaje anunciado con menos de 12 h antes de la hora de salida y la viaje del autocar no se reprograman.

21.REEMBOLSO: 

Cancelación total del boleto, anunciada más de 48 horas antes de la fecha de viaje es penalizado con 20% del boleto. Cancelación total del boleto, anunciada con menos de 48 horas y más de 24 horas antes de la fecha de viaje es penalizado con 50% de la entrada. Eembolso parcial del billete correspondiente a la sección no realizado- fecha de vuelta abierta sólo durante la vigencia de la pena de entradas y 7 días antes del viaje es penalizado con 30% de la cantidad que queda después de que el valor total del boleto para el billete que ya había caído posible solo durante el período de validez del boleto dentro de los 6 meses. Reembolso parcial del billete correspondiente a la sección de retorno no realizado - cerrado sólo durante la vigencia es penalizado con 20% de la cantidad que queda después de que el valor total del billete era de bajo valor boleto ya realizada. Reembolso parcial del boleto para la sección no utilizada: fecha de devolución abierta, solo durante el período de validez del boleto y menos de 7 días antes de la fecha de salida, no se realizan reembolsos. Reembolso completo del boleto de viaje menos de 24 horas antes de la fecha del viaje y después de la salida del entrenador, no se realizan reembolsos. 


NOTAS:

22.La tarifa de reserva no es reembolsable. Todas las reprogramaciones, reembolsos y extensiones no se calculan sin gastos de reserva. La tarifa de reserva de 5 euros se cobra por todos los tipos de entradas, incluidas las entradas gratuitas y las de reprogramación. Los boletos de PROMO no están sujetos a reducciones, reembolsos, reprogramación, excepto cuando el viaje de ida y vuelta se cancela más de 48 horas antes del viaje. Cualquier restitución, reprogramación, etc., solo se otorga al titular del boleto y de acuerdo con las condiciones de transporte, en función de una solicitud completada a la agencia donde se compró el boleto. No se otorgan reembolsos por boletos robados, destruidos, dañados o perdidos. Todas las disposiciones de este reglamento también son posibles, dependiendo de la disponibilidad. La respuesta a las solicitudes se recibe dentro de los 30 días. No se otorgan reembolsos por boletos robados, destruidos, dañados o perdidos. Todas las disposiciones de este reglamento también son posibles, dependiendo de la disponibilidad. 


RECLAMACIONES: 

23. Las quejas pueden dirigirse en un plazo de tres meses de la fecha de prestación del servicio regulado o de la fecha en la que tendría que tener lugar la prestación del servicio. En un plazo de un mes de la fecha de recepción de la queja, el transportador notifica al pasajero si la queja se considera fundada, rechazada o sigue siendo analizada. AL BORDE DEL AUTOCAR: 

24.Se prohíbe la utilización de los aparatos personales de radio, mini TV, video o de los instrumentos musicales en el autocar. La utilización de un CD-player o de otros medios con las mismas funciones se permite solo en las condiciones en las que el volumen del sonido no molesta los otros pasajeros. 

25.Se prohíbe a los pasajeros: dañar o ensuciar el autocar, fumar, consumir bebidas alcohólicas, embarcarse sin tener la higiene corporal adecuada, embarcarse en el caso en que se encuentra en un estado que indica una enfermedad contagiosa, tiene un comportamiento no-civilizado, o tiene un comportamiento que lleva a la obstrucción en cualquier forma del conductor auto o de las otras personas del equipo para el cumplimiento en buenas condiciones de las atribuciones especificas, o causan disgustos o molestias a los viajeros del autocar o a otros participantes al tráfico. En el caso en que contraviene a las leyes en el territorio de Rumania o de los otros estados por los que viaja, el transportador puede prohibir al pasajero la efectuación o la continuación del viaje, a la solicitud de la mayoría de los viajeros, sin que este tenga el derecho a una enmienda o reembolso ulterior del contravalor del billete pagado. 

26.Por motivos de seguridad de la integridad corporal, se prohíbe a los pasajeros de viajar de pie o a desplazarse en el interior del autocar durante el tiempo en el que este se encuentra en movimiento.


EL EQUIPAJE:

27.Los viajeros tienen la obligación de solicitar las etiquetas de los equipajes de cala al embarque y guardar el tiquete hasta en el momento del desembarque. El desprendimiento de los tiquetes de los equipajes se prohíbe estrictamente. Durante las pausas que se efectúan en la ruta, la vigilancia del equipaje de cala reviene al titular. 

28.El pasajero está obligado a informarse y a respetar la legislación vigente con respecto al peso y al contenido de los equipajes, incluso la responsabilidad en las aduanas, por la que el transportador un asuma ninguna responsabilidad. En el precio de billete se incluye el transporte de un cierto número de kilogramos para el equipaje. El quantum de estos kg. se especifica para cada destinación en parte, siendo mostrado en cualquier agencia Tabita Tour. Cualquier exceso de peso máximo incluso en el precio del billete se cobra suplementariamente al embarque conforme a las tasas existentes en la fecha del embarque. El transporte de los equipajes que sobrepasan la cantidad máxima admisible no es garantizado solamente en el límite del espacio disponible del autocar y a las tarifas vigentes por kg. Si el pasajero no paga la tasa suplementar, el transportador tiene el derecho de no permitir el embarque del pasajero o permite el hecho de retener totalmente los bienes confiados para ser transportados hasta el pago integral de la suma debida. 

29.Se prohíbe estrictamente el transporte en los equipajes: drogues, sustancias explosivas o tóxicas, armas, munición, tubos de oxígeno o gas, bombonas o cualquier otras sustancias cáusticas peligrosas, obras de arte de patrimonio sin las autorizaciones necesarias, y también otros objetos o sustancias por las que se contraviene a las leyes vigentes en el territorio de Rumania o de otros estados. 

30.Las reclamaciones con respecto al daño, a la pérdida o al robo de los equipajes de deponen inmediatamente después de la llegada al responsable del autocar y serán confirmadas al escrito en máximo 48 horas de la llegada. Las reclamaciones ulteriores no serán tomadas en consideración. 

31.La responsabilidad para los robos, las pérdidas o para el daño de los equipajes transportados en la cala de equipajes, otros que los equipajes de mano, reviene a Tabita Tour, solo en los casos en los que estas cosas se producen por la negligencia intencionada del equipo del autocar, que tendrá que ser demostrada por el reclamante. La enmienda el este casos tiene un límite de 50 EUR. Si el viajero considera que el equipaje tiene un valor más grande de 50 EUR, hará menciones específicas al embarque y hará un seguro para el equipaje. 

32.No se dan enmiendas para los equipajes de mano dañados o perdidos (solo en los casos en los que la culpa del transportador se puede demostrar), en el caso de la pérdida o del daño de bienes o de objetos de valor como serían: dinero, joyas, objetos de arte, cámaras foto, video, ordenadores, etc., encontrados en el equipaje de los pasajeros. Para prevenir este tipo de situaciones se recomienda que los pasajeros tengan un seguro para los equipajes.

33.El transporte de animales esta permitido unicamente en la bodega del autocar, en jaulas especiales, siendo la tarifa de 80 euros/jaula/animal. El animal debe tener pasaporte, chip y vacunas al dia.

34.Las presentes condiciones generales del transportador son válidas en la fecha de emisión del billete de viaje. 

35.Por la compra del billete, del viaje, declara que son informados con respecto a todas estas condiciones y son de acuerdo con su respecto. 

 

 

ESTIMADOS PASAJEROS !

TABITA TOUR RECOMIENDA NO ENTRAR EN CONTACTO CON PERSONAS NO AUTORIZADAS, PARA EVITAR LOS EVENTUAL ,ES ROBOS U OTROS PREJUICIOS FÍSICOS O MORALES. CONTACTÁIS NUESTROS AGENTES PARA COMPROBAR TODA LA INFORMACIÓN ANTES DE EMBARCARSE.