Conditii de ambalare si restrictii la transport

 

Posta Tabita Tour, in calitatea sa de furnizor de servicii postale, doreste sa se asigure ca trimiterile postale preluate de la clientii sai ajung in perfecta stare la destinatie. Inainte de preluare, fiecare expeditor are responsabilitatea de a verifica fiecare expediere, astfel incat aceasta sa corespunda “Modalitatilor de ambalare”. De asemenea fiecare expeditor isi asuma responsabilitatea in ceea ce priveste continutul expedierii, cu respectarea prevederilor din “Bunuri interzise si restrictionate la transport” prezentate mai jos. 

Recomandari si solutii de ambalare pentru pregatirea expedierilor:

Dimensiunea si tipul ambalajului trebuie sa fie in concordanta cu continutul expedierii.  Exteriorul ambalajului trebuie sa fie suficient de rezistent incat sa nu cedeze din cauza greutatii continutului.

Etichetarea expedierilor cu eticheta “Fragil” nu inlocuieste o ambalare corespunzatoare.

Pentru a preveni deplasarea continutului in colet pe durata transportului, clientul trebuie sa se asigure ca la ambalare utilizeaza suficient material protector (hartie, folie cu bule, protectie polistiren, etc). 

Bunurile fragile trebuie plasate in centrul coletului, fara ca articolele continute sa fie in contact direct unul cu celalalt. 

Pentru sigilarea cutiilor de carton este necesara folosirea benzii adezive.

 

RECOMANDARI DE AMBALARE PENTRU PRODUSE PRELUATE LA TRANSPORTUL RUTIER

Tipul de produs> Echipamente IT&C

Ambalaj recomandat: Ambalaj special oferit de catre producator pentru transport.

Cele sase laturi ale ambalajului trebuie sa fie protejate la interior cu polistiren sau alt material protector. (bunuri electronice si electrocasnice) Cutie de lemn umpluta cu polistiren sau alt materialprotector. Cele sase laturi ale ambalajului trebuie sa fie protejate la interior cu polistiren sau alt material protector. Bauturi sau lichide imbuteliate Ambalaj special oferit de catre producator pentru transport. in sticla Cele sase laturi ale ambalajului trebuie sa fie protejate la interior cu polistiren sau alt material protector. Ambalaj din lemn sau carton presat, oferit de catre producator pentru transport. Articole si produse din sticla.

Cele sase laturi ale ambalajului trebuie sa fie protejate la interior cu polistiren sau alt material protector. Ambalaj din lemn umplut cu polistiren sau alt material portector. Lucrari de arta (tablouri, material protector. sculpturi, statuete) Cele sase laturi ale ambalajului sa fie protejate la interior cu polistiren sau alt material protector. Instrumente muzicale. Ambalaj special oferit de catre producator pentru transport. Ambalaj din lemn. Cele sase laturi ale ambalajului trebuie sa fie protejate la interior cu polistiren sau alt material protector. Role de film Ambalaj (cutie/tub) de carton protejat cu polistilen. Ambalaj special oferit de catre producator pentru transport. DVD-uri si CD-uri. Ambalaj de carton sau de plastic protejat cu polistiren sau folie cu bule. Marfuri casante. Ambalaj din carton, Cele sase laturi ale ambalajului trebuie sa fie protejate la interior cu polistiren sau alt material protector. Tiparituri (reviste, cataloage, pliante, mape, calendare) Cutie din carton rezistent oferit de catre producator pentru transport, asigurat cu banda ambalare ( chinga de plastic sau metalica). Postere si afise inramate Ambalaj din lemn cu material protector. Table magnetice,reclame Ambalaj din carton sau lemn,luminoase sau neluminoase. (policarbonat sau metal) Cele sase laturi ale ambalajului sa fie fie protejate la interior cu polistiren sau alt material protector. 

BUNURI INTERZISE SI RESTRICTIONATE LA TRANSPORT

Bunuri Interzise si/sau Restrictionate la transport Categoria

  Animale, pesti, pasari vii sau moarte, insecte, viermi,serpi, insecte Interzise

  Ramasite umane-inclusiv cenusa Interzise

  Teste de laborator de orice fel precum si organe umane Interzise

  Arme de foc complete sau parti, imitatii, Air Soft, munitie, munitie - imitatii Interzise

  Explozivi, incarcaturi explozive, artificii, imitatii Interzise

  Bujuterii din metale pretioase Interzise

  Lingouri din orice metal pretios Interzise

  Pietre pretioase vrac Interzise

  Bunuri de valoare ( blanuri, ceasuri, tablouri, icoane, monede de colectie, etc) Interzise

  Bunuri de valoare in forma la purtator Interzise

Bunuri periculoase Interzise

**Bunuri interzise de lege Interzise

  Cash, bonuri de masa, instrumente de plata necompletate (OP, CEC,BO) Interzise

  Timbre/banderole fiscale Interzise

  Tigari, tutun Interzise

  Droguri / plante halucinogene, plante etnobotanice si substante psihotrope si precursorii

interzise acestora

*Vizeaza bunurile periculoase reglementate de legislatie

**Vizeaza toate trimiterile ce sunt calificate astfel de catre lege sau de catre politica companiei.